Pissarres digitals Promethean i Linkat 11.4 simplificat.

Encara no fa gaire –aquí– detallavem el procès d’instal·lació de les pissarres digitals Promethean a la Linkat 11.4 (Les Interwrite no presenten problemes amb l’instal·lador, però no hi ha repositoris la qual cosa pot ser pitjor a mig termini).

Bé. Ara mateix podem confimar que el procès és simplificable i a l’abast de qualsevol persona encara que no tingui coneixements de mòduls, compiladors ni coses semblants.

Màgia? No, només aprofitar les millores que suposen canviar el cor del sistema sense que tot salti pels aires; una cosa que els usuaris de linux coneixem molt bé. Continueu si voleu saber d’on venia el problema i salteu aquí si només voleu la resolució:

DELIMITACIÓ DEL PROBLEMA

A l’entrada anterior sobre aquest tema parlava de problemes amb les gràfiques, d’on venen? Des de fa uns anys Intel a la seva sèrie i3 va integrar les targetes gràfiques no només dintre de la placa base, sino dintre del mateix processador. ‘I què?’ esteu dient ara mateix; doncs que els sistemes anteriors van començar a tenir problemes per aprofitar la potència gràfica de la màquina donat que no la trobaven als llocs habituals. Per que ho entengueu amb una imatge molt bastarda: Imagineu que provèssim de fer anar un cotxe amb canvi automàtic amb un sistema de canvis de bicicleta de muntanya… funcionen les dues coses bàsiques però no es poden aprofitar les possibilitats completes del sistema. Seria com veure una animació de consoles de 8 bits i sprites a una pantalla mural de televisió HD.

Amb la branca 3 del kernel linux (el ‘cor del sistema’ que he esmentat abans) es va obviar aquest problema perque el sistema ja sabia on calia anar a buscar. Però la nostra base de treball (OpenSUSE 11.4) encara estava a la branca 2 (2.6.37 si no recordo malament) i la conversió en Linkat no ajudava.

Per sort, SUSE va fer una adaptació del seu sistema i va permetre que la versió 11.4 es poguès canviar al nucli 3.4 i els nostres companys ens van donar pas a aquest repositori per actualitzar les nostres màquines. I com que en Línux és fàcil fer aquestes coses i no s’esborra l’anterior, es fa la prova i, si no funciona, mala sort; tornes a entrar pel nucli anterior i ja està.

EXECUCIÓ TÈCNICA.

Passem al procediment simplificat: Imaginem que tenim una màquina nova que hem de preparar.

 1. Comencem fent una màquina OpenSUSE 11.4 segons les especificacions que considerem correctes.
 2. La convertim en Linkat 4 amb els scripts que ens proporcionen a la pàgina de la Linkat
 3. Un cop enllestida, afegim tots els repositoris de la comunitat (excepte Banshee, Java, Python, Education i VirtualBox-Backports que estan desactivats i donen error.
 4. Actualitzem TOT el que ens demana (entre 2’90 i 3’40 GB; molta paciència). Acabem de fer una màquina estèticament Linkat amb funcionament de la seva distribució mare.
 5. Fins ara, tot és normal. Ara comencem les operacions finals: La pissarra està connectada i afegim els repositoris http://download-linkat.xtec.cat/Kernel (nou  nucli) i el repositori  http://activsoftware.co.uk/linux/repos/linkat/4 (pissarres Promethean).
 6. Actualitzem el sistema, busquem al yast el kernel-default i el pujem a la versió 3.4.4.1 (la darrera per ara). També instal·lem el kernel-source equivalent.
 7. És possible que digui que ha de desinstal·lat un preload. Cap problema, que ho faci.
 8. Reiniciem la màquina amb el nucli nou i instal·lem el metapaquet activ-meta-ca i, si ho feu servir, activremote per a dispositius remots i/o activhwr-es per a la conversió directa de escriptura manual a lletra de màquina (obviem l’error del libjpeg que ens dóna; ara es diu libjpeg64 i funciona igual).
 9. Reiniciem i veurem com la pissarra s’activa i ens reconeix els llàpisos, sense fer tot el procès manual que calia fer abans.
 10. El que sí que no fa és crear l’entrada al menú. La fem nosaltres de la següent manera: Sistema->Aspecte i comportament->Menu principal.
 11. Pitjem el botó Menú nou i l’anomenem  ‘Aplicacions’.
 12. El marquem a la columna esquerra i la columna dreta ens quedarà buida.
 13. Pitjem Element nou.
 14. Tipus: Aplicació. Nom: Aspire. Ordre: /usr/local/bin/inspire.
 15. Pitjem sobre la icona i busquem la seguent carpeta: /usr/share/icons/hicolor/48×48/apps/ i a dintre seleccionem la icona asstudio.
 16. Repetim el pas 13.
 17. Al pas 14 només dos canvis: Nom: Aspire (sense efectes). Ordre: /usr/local/bin/inspire -nc.
 18. Repetim el pas 15.
 19. Tanquem i sortim.

Ja està tot preparat.

Els meus agraiments a tots els que han permès aquesta recepta de simplificació que espero que us serveixi. Fins després.

Aquesta entrada ha esta publicada en Instal·lacions., Linkat 4., Linkat Edu 11.4, Maquinari., Nivell fàcil., OpenSUSE 11.4, Pissarres Promethean. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s