Coses que no expliquen els manuals…

… o, si més no, els manuals que he pogut consultar. Possiblement algú dirà que són de sentit comú (el menys comú dels sentits) però la comprobació física no deixa de sobtar.

Escenari: Una sala amb quatre clients d’ús intensiu, només dues connexions a la xarxa i una impresora de xarxa que no para de treballar en tot el dia. Com que hi ha espai es proposa afegir una segona impresora per repartir la feina i això es complementa amb aprofitar les dues connexions. A la pràctica queden dos grups de treball amb una impresora i dos clients connectats a un switch independent.

En teoria la distribució és equilibrada i no hauria de donar problemes i sí que milloraba respecte a l’anterior, però ràpidament es van generar aturades dels clients i bloqueigs d’impressora poc explicables.

Finalment, optem per deixar una única impressora amb una de les línees per a ella sola, treure l’altra impressora i connectar un cinqué client, tots cinc al mateix switch i fent servir l’altra línea.

Sorprenent! Els bloquejos d’impresora prácticament desapareixen (enviar documents en Letter a una impressora configurada en DIN-A4 no és una bona idea habitualment) i les aturades temporals i inexplicables dels clients també es redueixen substancialment i es poden atribuïr majoritàriament a problemes de proxy (vd. aquesta entrada).

En resum, la intuició sembla veu confirmada: La convivència en un switch petit d’impressores i clients sembla ser problemàtica i és millor que entre ells corri l’aire i deixar-li una línea exclusiva a la nostra temperamental impressora.  Si això passa amb una simple impressora, no vull imaginar què passaria amb un scanner de xarxa.

I si algun dia puc donar dades tècniques sobre el problema, ampliaré aquesta entrada. Fins després.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloqueig., Hardware, impressores, Nivell fàcil., Switchs i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s